Nostalgi, duften af savsmuld, eventyr og magi er nøgleordene i cirkus og er netop dét, der gør cirkus til en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi tror på, at cirkus er for hele familien. Det er en oplevelse som handler om god og enestående underholdning for både store og små, unge og gamle, kræsne og de mindre kræsne.

Cirkus skiller sig ud fra den fortravlede hverdag – vi er garanter for at værne om det gode samvær, hvor liveoplevelsen og nærheden i dufte, øjeblikke og levende musik skaber en atmosfære der er svær at opleve andre steder.

Vi tror, at Cirkus anno 2015, er en vigtig del af den danske kulturarv og er en tradition, som er vigtigere end nogensinde før, fordi vi med vores mange særkender skal værne om det, som underholdning i virkeligheden handler om – nærvær og unikke øjeblikke.

Du kan tyvstarte ved at se filmen med dette års artister her.

Historien om Benneweis

Cirkus Benneweis blev grundlagt 13. juli 1887, og præcis 100 år senere blev tvillingerne Dawid og Nadia født.

Den første forestilling bestod blot af en lille familie: Gottfried og hans kone Marie. Hendes søster Josefine, der på trods af at hun både var døv og stum, spillede på lirekasse – samt broderen Alexander, som kunne slå saltomortaler.

To heste, nogle geder, hunde, duer og høns udgjorde dyrebestanden.

Gottfried og Maries søn, Ferdinand, giftede sig med Irene Daucke, der var linedanserinde. Hun var den første i familien, der kunne læse og skrive.

Med Irene – kaldet Bedste – blev det lille cirkus stort. I 1936 bestilte hun det første nye telt hos Chas Mortensen i Randers.

Børnene Eli, Musse, Manfred og Sonny kom til og blev markante skikkelser i Benneweis-familiens historie. Nu er de alle borte.

Et tilbageblik i Cirkus Benneweis...Eli Benneweis rejste under krigen rundt med sin kone Eva. Hun optrådte som akrobat og Eli holdt foredrag om japanske sæder og skikke.

I perioden 1986–1991 rejste deres datter Diana fire gange i spidsen for Cirkus Benneweis til to måneders gæstespil i Osaka, Japan.

Familien Benneweis har fra 19070 til 1990, sideløbende med teltturneen, også stået for driften af Cirkusbygningen i København.

Nelly Jane kom til cirkus i 1971 som Sprechstallmeister og blev gift med Sonny Benneweis i 1977 i Frederiksborg Slotskirke.

Eva Benneweis rejste med cirkus i 60 år.

Nelly Jane blev af Fyrst Rainier i 1990 inviteret til at deltage i dommerkomiteen ved Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Gennem årene er ikke færre end 3 medlemmer af familien Benneweis blevet inviteret af Fyrst Rainier til at deltage i dommerkomiteen ved Cirkusfestivalen i Monte Carlo: Eli Benneweis 1984 , Nelly Jane Benneweis 1990 og Diana Benneweis 1999.

Diana Benneweis har skrevet 2 bøger “Alting har sin pris” og “Livet bliver ikke genudsendt” som kan købes på www.dianabenneweis.dk

15 fun-facts om Benneweis

Man kan ikke lave en recept på, hvordan man laver cirkus, men man kan levere et bevis.
Eli Benneweis